Gemeente

Burgemeester De Jong spreekt met Oekraïense vluchtelingen en vrijwilligers

Advertentie

Rockanje – Op 5 mei vierden we dat we 77 jaar bevrijd zijn en tegelijkertijd omarmden we de Oekraïense  vluchtelingen in Westvoorne waarvan de vrijheid is ontnomen. Burgemeester De Jong sprak hen tijdens een speciale lunch bij Egbert aan Zee in Rockanje toe en ging uitvoerig met hen in gesprek: “Ik ontmoette baby Nicole van 1,5 maand oud. Geboren in een schuilkelder. Het baby’tje brengt hoop en tegelijkertijd voel je het intense verdriet en kijk en luister je toe hoe deze gezinnen ontwricht zijn. De verhalen die normaal 77 jaar oud zijn, zijn nu verhalen van een paar maanden oud. Zo bizar en oneerlijk.”

Ook sprak hij zijn dank en waardering uit voor de vele opvanggezinnen en vrijwilligers in Westvoorne die het mogelijk hebben gemaakt en nog steeds maken om Oekraïense vluchtelingen een veilig onderkomen te bieden. De Oekraïense Lina en Viktoria kleurden de nagels van veel aanwezigen geel en blauw. De lunch was speciaal georganiseerd voor vluchtelingen en vrijwilligers. Het was een mooie bijeenkomst waarbij 130 mensen aanwezig waren.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.