GemeenteBrielle

Brielse Boer overbruggingslocatie voor nieuwe basisschool De Verwondering

Advertentie

Het college van Voorne aan Zee heeft op dinsdag 20 juni besloten om de nieuwe basisschool De Verwondering tot het eind van 2023 op overbruggingslocatie De Brielse Boer te huisvesten. De Verwondering maakt gebruik van deze overbruggingslocatie totdat de accommodatie op het Geuzenpark gereed is.

De Brielse Boer is een evenementenlocatie en gevestigd tussen Brielle en Zwartewaal. Het bestuur van basisschool De Verwondering is meegenomen in de opties van de overbruggingslocaties.

Keuze overbruggingslocaties

De andere voorgelegde opties waren om gebruik te maken van de overcapaciteit in bestaande schoolgebouwen of het benutten van een leegstaande school op de Plataanlaan in Hellevoetsluis. Bij de eerste optie bleek niet voldoende capaciteit beschikbaar en bij de tweede optie is een groot nadeel dat busvervoer nodig is om de kinderen naar school te brengen. Busvervoer beperkt de ouders in het brengen en halen van hun kinderen, wat vooral speelt bij de naschoolse opvang. De locatie De Brielse Boer bleek het best passend en kan goed worden aangepast tot een tijdelijk schoolgebouw. Voordeel van deze locatie is dat het in buurt ligt van het Geuzenpark.

“Tijdens de zomervakantie gaan we het gebouw van De Brielse Boer inrichten, zodat het gebruikt kan worden als schoolgebouw. Ook zorgen we er natuurlijk voor dat de verkeerssituatie rondom de locatie veilig is. Alles is erop gericht om de leerlingen bij aanvang van het schooljaar in augustus, goed en veilig les te kunnen geven”, aldus wethouder Robert van der Kooi.

Bouw De Verwondering

Tegelijkertijd zijn de voorbereidingen voor de bouw van de accommodatie voor De Verwondering op het Geuzenpark in volle gang. De aanbestedingsprocedure voor het aantrekken van een aannemer, die het schoolgebouw gaat realiseren, loopt momenteel. Achter de schermen wordt alles voorbereid, zodat er straks snel begonnen kan worden met de bouw. Het streven is om de school voor het einde van het jaar gereed te hebben. Begin juli wordt bekendgemaakt wie de school gaat bouwen en op 12 juli zetten alle betrokken partijen een handtekening onder deze samenwerking om het schoolgebouw te realiseren.

Wet ‘Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen’

In 2020 is de wet ‘Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen’ ingegaan. Deze wet biedt meer ruimte voor verschillende concepten en een eigen identiteit voor scholen. Op 30 mei 2022 heeft de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap besloten basisschool De Verwondering voor bekostiging in aanmerking te laten komen. De gemeente Voorne aan Zee is hierdoor verplicht om binnen het aangewezen postcodegebied voor een geschikte accommodatie voor deze nieuwe basisschool te zorgen.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.