112/MisdaadRockanje

Brandweer naar de Dwarsweg in Rockanje vanwege afgaan Koolmonoxide-melder

Advertentie

Rockanje – Aan het einde van zaterdagmiddag werd de Brandweer van Rockanje opgeroepen vanwege koolmonoxide-melder dat alarm sloeg aan de Dwarsweg in Rockanje.

De Brandweer verrichte een meting maar trof geen verhoogde koolmonoxide waardes aan. Ze konden dan ook al snel weer terug naar de kazerne.

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet, maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Elk jaar overlijden in Nederland gemiddeld 5 tot 10 mensen door koolmonoxidevergiftiging en honderden mensen belanden in het ziekenhuis.

Bron: Brandweer.nl

Waar moet ik op letten als ik een koolmonoxidemelder koop?

Koop alleen een koolmonoxidemelder die de norm NEN-EN 50291 op de verpakking heeft staan. Dit betekent dat hij aan de technische eisen in deze norm voldoet. Koop bij voorkeur een koolmonoxidemelder die 5 tot 10 jaar lang meegaat.

Bron: Brandweer.nl
Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.