Gemeente

Boa’s gaan bodycams dragen

Advertentie

Westvoorne – Vanaf nu gaan de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne een bodycam dragen. Een bodycam is een kleine camera die op het uniform van een boa zit en beelden kan opnemen. De gemeenten hebben besloten de boa’s uit te rusten met bodycams, omdat zij soms te maken krijgen met agressie, zoals schelden en soms zelfs fysiek geweld. Uit ervaringen blijkt dat het zichtbaar dragen van zulke camera’s agressie kan voorkomen.

Hoe werkt het?

De boa zet de camera aan zodra er zich een incident voordoet, bijvoorbeeld bij een belediging of bedreiging. De boa geeft van tevoren aan betrokkene(n) aan dat de bodycam wordt aangezet. De bodycam staat standaard op stand-by. Pas als de boa de opnameknop indrukt, wordt vanaf dat moment de opname bewaard en ook de twee minuten van daarvoor.

Opslaan van gegevens

De bodycam slaat de gemaakte beelden met speciale software op. De boa kan de beelden niet meteen op straat bekijken en/of verwijderen. Als de boa op kantoor is plaatst de boa de camera in een speciale docking station. Een docking station is een beveiligde omgeving. De gemeente bewaart de beelden maximaal vier weken. Daarna worden de beelden verwijderd, tenzij er volgens de wet een reden voor is om dat niet te doen. Bij een aangifte of een klacht kunnen de beelden achteraf teruggekeken worden.

Meer informatie over bodycams leest u op: www.westvoorne.nl/bodycam

Bron: Gemeente Westvoorne

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.