AlgemeenBrielleOostvoorneZwartewaal

Bijna twaalfduizend bezoekers voor Museum Den Briel in 2023

Advertentie

Historisch Museum Den Briel van de gemeente Voorne aan Zee exploiteert drie locaties: het Visserijmuseum in Zwartewaal, vuurtoren de Stenen Baak in Oostvoorne en ‘De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel’ in het historisch centrum van de vestingstad Brielle.

Gezamenlijk ontvingen de museumlocaties in 2023 bijna 12.000 bezoekers. Krap 9.800 bezoekers bezochten het museum aan de Markt in Brielle.

De schoolgroepen kwamen voor de 1 aprilles en de Portrettenles (in samenwerking met de Stichting Het Merula Weeshuis). Andere bezoekers bezochten de taxatiedagen van Vendu Rotterdam, de cultuurweek Voorne aan Zee, de tentoonstelling ‘Spionnen van de Koning’, de tentoonstelling ‘Vrij’ en velen namen deel aan de Storytrails. In de kerstvakantie zorgde de tweedaagse activiteit ‘Stap in een Schilderij’ voor 150 bezoekers.

De tentoonstelling ‘Vrij. Wat Nederlanders doen als ze niet werken’, samengesteld door Sanneke van Hassel en Folkert Koelewijn is nog te zien tot en met 1 april 2024.

Vanwege het succes wordt de activiteit ‘Stap in een schilderij’ in de loop van 2024 herhaald.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.