Omliggende gemeenten

Bevrijdingsvuur Brielle op 5 mei

Advertentie

Brielle – Donderdag 5 mei wordt het bevrijdingsvuur door burgemeester Rensen in ontvangst genomen aan de Markt 1 in Brielle (voor Stadhuis). De Nationale Bevrijdingsvuurestafette is sinds 1948 een landelijke traditie.

Het is een indrukwekkend teken van nationale eenheid dat jaarlijks wordt georganiseerd. Met de loop wordt het bevrijdingsvuur, dat om 24.00 uur in Wageningen wordt ontstoken, door loopgroepen verspreid over Nederland naar de diverse deelnemende gemeenten en bevrijdingsfestivals. 

Na 2 jaar Corona kan er dit jaar weer een bevrijdingsestafette gelopen worden door de ambtelijke organisatie. Het is de laatste keer dat Hellevoetsluis, Westvoorne en Brielle als aparte gemeente deelnemen. Vanaf volgend jaar wordt er als gemeente Voorne aan Zee deelgenomen.

De bus vertrekt op 4 mei, na de dodenherdenking om 20.00 uur naar Wageningen. Op donderdag 5 mei rond 14.00 uur wordt het bevrijdingsvuur op de Markt door burgemeester Rensen in ontvangst genomen. Daarna vertrekt de lopersgroep naar zorgcentrum de Stuifakkers in Rockanje en is er een officiële ontvangst met de overhandiging van het bevrijdingsvuur.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.