GemeenteHellevoetsluis

Belevingshuis woningbrand geopend in Voorne aan Zee

Advertentie

Op 1 juni heeft burgemeester Rehwinkel het belevingshuis woningbrand in Hellevoetsluis geopend. In dit huis kunnen bezoekers met al hun zintuigen ervaren wat de impact is van een woningbrand.

Het doel van het belevingshuis is het aantal woningbranden én het aantal slachtoffers drastisch terug te brengen door bezoekers bewust te maken van de risico’s op brand in huis en wat je kunt doen om het te voorkomen.

Ongeluk in een klein hoekje

Bij binnenkomst ruik je direct de indringende geur van brand. Je ziet de zwarte muren en de treurige aanblik van verbrande meubels. Burgemeester Rehwinkel: ‘Dit belevingshuis is erg belangrijk, omdat hier op een simpele en interactieve manier wordt uitgelegd wat voor dingen je kunt doen als er thuis brand uitbreekt. Ook wordt uitgelegd welke maatregelen je kunt nemen om brand in huis te voorkomen. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje!’

Geopend tot 1 september

Het belevingshuis is vanaf 1 juni tot 1 september 2023 gratis te bezoeken op deze dagen: 

  • woensdag: van 12.00 tot 17.00 uur
  • donderdag van 12.00 tot 17.00 uur
  • zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur

Het adres is Atalanta 23 in Hellevoetsluis. In het huis is altijd een deskundige aanwezig die tips geeft en die vragen kan beantwoorden.

Initiatiefnemers

De belevingswoning is een initiatief van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Samen met verschillende partners wordt de belevingswoning gerealiseerd. In Hellevoetsluis is de woning ter beschikking gesteld door woningcorporatie Maasdelta. Elke 3 maanden verhuist de belevingswoning naar een andere gemeente binnen de regio Rotterdam-Rijnmond. 

Brand voorkomen?

Op de website van Rijnmond Veilig vind je tips om brand in huis te voorkomen. 

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.