Algemeen

Belangrijke informatie over het chippen en registreren van uw huisdier

Advertentie

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent helaas ook, zo leert de ervaring, dat we meer berichten binnen gaan krijgen van vermiste, gevonden en gespotte honden. Veelal honden die opgeschrikt zijn door vuurwerk. Om je hond zo snel mogelijk terug te vinden is het van groot belang dat je hond niet alleen gechipt is maar ook goed geregistreerd. Vaak denken mensen dat hun hond goed geregistreerd staat, maar als het gecontroleerd wordt staan er vaak onjuiste gegevens waardoor de hond niet terug thuis kan komen.

Is je hond al gechipt? Controleer dan voor de zekerheid op de volgende pagina’s of je hond ook juist geregistreerd staat en de gegevens openbaar staan. Deze dienen door het baasje zelf openbaar gezet te worden, in verband met de privacywetgeving. Kloppen je gegevens niet of niet meer, wijzig deze dan!

Voor Nederland: www.ndg.nl of www.chipnummer.nl

Voor België : www.dogid.be

Voor Duitsland www.tasso.net

Gevonden dieren kunnen zowel in Nederland als in het buitenland gecontroleerd worden op de aanwezigheid van een chip. Het registratienummer van de chip komt overeen met de barcode op de stickers die je krijgt als je huisdier gechipt wordt.

Zonder juiste registratie van de chip kan de hond niet gekoppeld worden aan een juist adres of telefoonnummer. Zorg daarom dat je ten alle tijden dit soort wijzigingen doorstuurt.

Wanneer je verhuist, wanneer je een nieuw telefoonnummer of emailadres krijgt. Zorg ook dat je minimaal 2 verschillende telefoonnummers en emailadressen opgeeft waarop altijd iemand bereikbaar is.

LET OP: Dat je hond gechipt is betekend NIET automatisch dat de chip ook geregistreerd staat❗

Voor uitgebreide informatie over chippen en registreren verwijzen we door naar de website van het LICG.

https://www.licg.nl/chippen-en-registreren/

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.