112/Misdaad

Beelden en beloning in onderzoek naar vermogende Nederlanders

Advertentie

Regio – Wie heeft informatie over de verdachten in het onderzoek naar de overvallen op en woninginbraken bij vermogende Nederlanders? De hoofdofficier van justitie in Rotterdam heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro.

Foto – © Politie.nl

Een groot onderzoek startte vorig jaar nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) van de politie eenheid Rotterdam, een patroon zagen. Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld.

Aanhoudingen
Dinsdag 8 december vorig jaar werden al zeven mannen aangehouden en op 18 maart een achtste. Hij werd in het buitenland aangehouden. De verdachten zijn in de leeftijd van 19 tot 32 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse overvallen en woninginbraken in Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland, Ridderkerk en Uden. Lees ook https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html
Zeven verdachten zitten nog altijd vast.

Camerabeelden
In het onderzoek zijn nog meer verdachten naar voren gekomen waar het RTO graag meer informatie over wil hebben. In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond zijn op 1 en 3 juni beelden getoond.

Beloning
De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft ook een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de tot nu toe nog onbekende overvallers in de zaken van Dordrecht, Ridderkerk en Uden. Ook kan relevantie informatie, die nog niet eerder in het onderzoek naar voren is gekomen, over de al bekende verdachten een toekenning van (een deel van) de beloning opleveren.

Vragen
Heeft u meer informatie over deze zaak dan komt de politie graag in contact met u. Dit kan via onderstaand formulier of door te bellen met het gratis opsporingsnummer 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of vertrouwelijk via het Team Criminele Inlichtingen (TCI).

Team Criminele Inlichtingen
TCI, Team Criminele Inlichtingen, is een afdeling die haar bronnen mag afschermen. Namen van tipgevers komen niet in de registraties, niet bij de advocaten of rechtbank, zelfs niet bij de rechercheurs die het onderzoek draaien. De informatie wordt geanonimiseerd door gegeven. Het team is te bereiken via 088-6617734.

Video

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het de Politie weten via het tipformulier (klik hier)

Bron- en beelden: Politie.nl

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.