AlgemeenBrielleHellevoetsluisOmliggende plaatsenOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteUit de regioVierpoldersZwartewaal

Basisschool ‘t Want heeft een nieuw logo en is het kloppende hart van Zwartewaal

Advertentie

Met de onthulling van het nieuwe logo door de kinderen en wethouder Robert van der Kooi opende directrice Marjolein Smith de weg naar de toekomst van basisschool  ‘t Want in Zwartewaal.

In samenwerking met de medezeggenschapsraad, de oudervereniging en de leerlingenraad heeft ‘t Want gekozen voor het nieuwe logo. Vooral de rol en betrokkenheid van de leerlingen verdient speciale aandacht, want zij presenteerden het nieuwe logo zelf aan de klassen van hun schoolgenoten en waren zichtbaar trots op hun school. Zij konden meehelpen kiezen voor het nieuwe logo.

Directeur Marjolein Smith hield een toespraak bij de onthulling van het nieuwe logo en drukte haar leerlingen op het hart dat de wereld aan hun voeten ligt. 

Het schip in het logo is daar ook een weergave van, op een boot is er samenwerking en het zelfvertrouwen om een koers te varen. Vaardig, waardig en aardig.

Eigenschappen waar de school samen met de leerlingen aan werkt. Dit doen zij door behalve een school ook een kindcentrum te zijn waar extra hulp en ondersteuning aanwezig is om elk kind te helpen navigeren en te geven wat nodig is. Zo heeft ‘t Want expertise in huis rondom logopedie, naschoolse opvang, en is er onder andere ook een kinderverpleegkundige beschikbaar.

De naam van de school, ‘t Want, refereert aan de touwen op een schip waarin geklommen wordt om bij de vlag te komen, Het staat voor groei en de mogelijkheid om alles te bereiken. Met vlag en wimpel slagen, een beetje pit en hoop voor de toekomst, de vlag springt eruit qua kleur. 

De basisschool in Zwartewaal speelt een grote rol in de gemeenschap en is in de kern voor de toekomst onmisbaar. Het nieuwe logo valt samen met een nieuwe huisstijl en website, en bereidt de school en de dorpsgemeenschap voor op de veranderingen die de komende jaren op het dorp afkomen. In 2025 krijgt Zwartewaal een nieuwe dorpskern, en dat betekent voor  ‘t Want dat ook de school toekomstbestendig blijft in een nieuw onderkomen.Basisschool ‘t Want is een begrip in Zwartewaal. De school bestaat al meerdere generaties en het huidige gebouw en schoolplein biedt al sinds 1960 een plek in het dorp aan onderwijs en activiteiten. Bij de plannen voor het nieuwe schoolgebouw wordt zorgzaam omgegaan met het feit dat het schoolplein een fijne speelplaats blijft voor kinderen maar ook voor het door de toegevoegde waarde houdt van dorpsplein.

Wethouder Robert van der Kooi sprak ook met trots over de school en hoe de samenwerking met de omgeving wordt gezocht. Hij noemde ‘t Want een hechte omgeving waar iedereen echt bij elkaar betrokken is, zowel vanuit de school als vanuit ouders. Hij  benoemde de samenwerking vanuit school met het dorp als een kernwaarde voor maatschappelijke betrokkenheid bij elkaar. Hij vond het een fijn daar onderdeel van te zijn en feliciteerde de school ook namens de burgemeester.

De woorden van de wethouder worden ondersteund door de aanwezigheid van Stichting Zwartewaalse Belangen, het dorpshuis de Gaffelaar, Stichting Push en de bijdrage van ouders. Regelmatig helpen zij elkaar bij het organiseren van activiteiten rondom de school en in Zwartewaal zelf. Ook de kinderen van ‘t Want horen erbij omdat zij bij verschillende activiteiten meedoen of helpen. Er is altijd enthousiasme voor elkaar, en voor de toekomst. 

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.