Alles lezen? Kies voor PREMIUM

Klik hier voor meer informatie
EvenementenBrielleHellevoetsluisIngezondenOmliggende plaatsenOostvoorneOproepenOudenhoornRockanjeSportTinteVierpoldersZwartewaal

Bas komt in actie: En probeert 2500 euro in te zamelen voor het KWF kankerfonds

Advertentie

Bas, 41 jaar, is docent aan de Hogeschool Rotterdam bij de opleiding verpleegkundige. Hij maakt deel uit van een team leraren en studenten die zich opmaken om deel te nemen aan het sportevenement de Alpe d’HuZes. Het is een dappere beslissing van Bas die momenteel een aantal keer per week vanuit zijn woonplaats Zwartewaal naar zijn werk in Rotterdam fietst.

Hij weet dat hij nog meer moet gaan trainen en zal dat individueel maar ook met zijn team de komende maanden gaan doen want op donderdag 6 juni moet hij er fysiek en mentaal klaar voor zijn. Zijn doel is om op de fiets de berg vijf maal te beklimmen en zo een bijdrage te leveren, samen met zijn team Hogeschool Rotterdam, instituut voor gezondheid, aan onderzoek en verbetering van kwaliteit van leven voor mensen met kanker.

Bas vertelt;

‘Mijn collega Karen Schram kwam met het mooie idee om een team op te richten voor de Alpe d’HuZes. Persoonlijk was ik gelijk enthousiast en samen met haar en een derde collega Miranda vd Meij zijn we dit plan gaan uitwerken. Het is zover wij weten voor het eerst dat de Hogeschool Rotterdam meedoet met dit mooie project. We gaan allemaal vrijwilligerswerk verrichten bij de Alpe’HuZes. We gaan onder andere een EHBO post bemannen. Hiernaast gaat er op donderdag 5 juni een groep ook lopen en een groep fietsen. Zelf ga ik deelnemen als fietser. Het team is erg enthousiast en wil zich inzetten voor het goede doel. We proberen 2500 euro per persoon op te halen, waarbij al het geld naar het KWF gaat. Het project is nog echt nieuw voor ons en het is veel pionieren. We zijn nu allerlei acties aan het bedenken en het opzetten om geld in te zamelen. Op dit moment zal de helft van de mensen ooit de diagnose kanker krijgen. Bijna iedereen heeft wel iemand uit de (directe) omgeving die lijdt aan deze ziekte of heeft verloren aan deze vreselijke ziekte. Dit maakt het project wel heel bijzonder.’

De Alpe d’Huez ligt in het bergmassief in het zuidwesten van de Alpen. Beroemd en berucht om de vele bochten tijdens de 13,8 kilometer lange beklimming met een stijgingspercentage van bijna 8%. Een pittig klim. Elke deelnemer streeft ernaar de berg meerdere malen op dezelfde dag te beklimmen, dat kan zowel lopend als op de fiets. Een deel van het team van Bas zal lopen en hij heeft zich als fietser aangemeld.

De sportieve prestatie is iets dat Bas aan zijn leerlingen wil meegeven, maar ook het vrijwilligerswerk dat bij dit evenement hoort. Je kosteloos inzetten bij de EHBO bijvoorbeeld. Bas weet dat er veel mensen getroffen worden door de ziekte kanker, en in zijn omgeving speelt de ziekte ook een rol.

Elke deelnemer probeert het minimale bedrag van 2500 in te zamelen en Bas probeert dat op verschillende manieren te doen. Op het moment van schrijven heeft hij 613 euro ingezameld via de QR code die hij daarvoor heeft aangemaakt. Ook wil hij bij de nieuwe grote Albert Heijn in Heenvliet lege flessen geld inzamelen en wil hij een beroep doen aan iedereen die een bijdrage wil leveren aan het KWF kankerfonds om een donatie te doen viade QR code bij dit bericht.

Als er mensen of bedrijven zijn die ervoor openstaan sponsor te worden of op andere wijze Bas een duwtje de berg op willen bieden dan is zijn email: b.baris@hr.nl

De QR code om Bas Baris mee op weg te helpen kunt u hier scannen
Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.