AlgemeenAbbenbroekBrielleEuropoortGeervlietHeenvlietHekelingenHellevoetsluisMaasvlakteNieuwenhoornNissewaardOmliggende plaatsenOostvoorneOudenhoornRockanjeRozenburgSimonshavenSpijkenisseTinteVierpoldersVoorne aan ZeeZwartewaal

ANWB: Drukte verwacht vanwege Pinksterweekend

Advertentie

ANWB Verkeersinformatie verwacht vrijdag 17 mei een extra drukke avondspits vanwege de start van het lange pinksterweekend. Veel mensen trekken er op uit naar campings en vakantieparken. Vorig jaar stond er op de vrijdag voor Pinksteren 968 kilometer file.

Vrijdag 17 mei

De eerste files ontstaan vrijdag al net na het middaguur. De meeste vertraging is er op de wegen van Utrecht naar het zuiden (A2, A27) en in Noord-Brabant. Ook is het aansluiten op de A1, A28 en A50 richting de Veluwe en op de A12 bij de Duitse grens. Rond Arnhem/Nijmegen en in Zeeland wordt het eveneens druk door vakantieverkeer. Tussen 15.00 en 17.30 uur staan er de meeste files.

Tweede pinksterdag

Ook op tweede pinksterdag (maandag 20 mei) moet het verkeer rekening houden met oponthoud want dan rijden veel mensen weer terug naar huis. Bovendien zijn er veel dagjesmensen onderweg. Vanaf het middaguur wordt het druk op de wegen vanuit Zeeland en op de A12 tussen Utrecht en de Duitse grens.

Evenementen die lokaal files veroorzaken

  • Opwekking in Biddinghuizen, van 17 t/m 20 mei
  • Pinksterraces op het circuit van Zandvoort, van 17 t/m 19 mei 
  • Harmony of Hardcore festival in Erp, 18 mei 
  • Fietselfstedentocht, Friesland, 20 mei 

Verder gaan er veel mensen naar outletcentra en attractieparken.

Wegafsluitingen vanwege werkzaamheden

A27 Utrecht richting Almere, tussen Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes van vrijdagavond tot maandagochtend vroeg.

Drukte buitenland

Ook in het buitenland wordt vanaf vrijdagmiddag drukte op de weg verwacht. Zo loopt het in België vast op de E40 naar de kust en rond Antwerpen en Brussel. In Frankrijk is het aansluiten op de wegen vanuit Parijs naar het zuiden. Bij onze oosterburen in Duitsland wordt het druk naar de Noord- en de Oostzeekust en in het zuiden staan veel files tussen München en Salzburg en rond de grens met Oostenrijk. In het alpengebied wordt het in Oostenrijk druk op de A10/A11 richting Slovenië en de B179 Füssen – Reutte, de Gotthardtunnel (A2) is het grootste knelpunt in Zwitserland. In Italië is het vooral druk in het noorden van het land, onder meer op de Brennerpas (A22). 

Maandag 20 mei staan er in het buitenland vooral files in noordelijke richting door terugkerend vakantieverkeer. 

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.