Alles lezen? Kies voor PREMIUM

Klik hier voor meer informatie
AlgemeenBrielleHellevoetsluisNieuwenhoornOmliggende plaatsenOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

ACM laat meerdere sites van webwinkel TI-84shop uit de lucht halen

Advertentie

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft deze week meerdere sites van webwinkel TI-84shop uit de lucht laten halen. Het bedrijf verkocht verschillende elektronische consumentenproducten zoals spelcomputers. Er kwamen veel klachten van consumenten binnen bij consumentenloket ACM ConsuWijzer.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

De ACM heeft na een gerechtelijke machtiging de website uit de lucht laten halen. Dit is de eerste keer dat de ACM deze bevoegdheid toepast.

Nu de webwinkel offline is, kunnen er geen bestellingen worden gedaan. De ACM raadt gedupeerde consumenten die nog op een product wachten of geld terug willen ontvangen aan via de bij hen bekende contactgegevens contact op te nemen met de webwinkel. Ook kunnen consumenten zich melden bij ACM Consuwijzer als zij niet over die informatie beschikken of nieuwe meldingen willen doen van soortgelijke praktijken. Op de site van ACM ConsuWijzer leggen we in verschillende stappen uit hoe consumenten hun recht kunnen halen.

De digitale economie is in 2024 een belangrijk thema voor de ACM. Uitgangspunt daarbij is dat de consument met vertrouwen online zijn aankopen kan doen.

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.