GemeenteBrielleHellevoetsluisNieuwenhoornOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Aanslag gemeentebelastingen valt deze maand op de deurmat

Advertentie

In maart ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentebelastingen. Misschien heeft u hem al ontvangen. Per post of digitaal in de berichtenbox van MijnOverheid. SVHW int de gemeentebelastingen voor de gemeente Voorne aan Zee.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

SVHW zorgt ervoor dat iedereen die belasting moet betalen een aanslagbiljet krijgt en betaalt. Zij zetten zoveel mogelijk belastingen op één aanslagbiljet. Zo weet u direct hoeveel belasting u voor het hele jaar betaalt. Met uw belastinggeld draagt u bij aan de veiligheid, de leefbaarheid en de voorzieningen in onze gemeente.

Nieuw aanslagbiljet

Dit jaar is het aanslagbiljet gemeentebelastingen aangepast. Het te betalen bedrag is duidelijk zichtbaar en de uitleg over hoe u kunt betalen, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken, is beter leesbaar.

Op de aanslag staan de bedragen voor de verschillende belastingsoorten zoals onroerende zaakbelasting, rioolheffing of afvalstoffenheffing. Op www.svhw.nl staat uitgelegd wat de belastingsoort inhoudt en vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.

WOZ-waarde

Heeft u een eigen woning, dan vindt u op de aanslag ook de WOZ-waarde. Dit is de waarde van uw woning. Die waarde wordt bepaald door te kijken naar de verkoopprijzen van vergelijkbare panden in de buurt. Ook kenmerken van de woning zijn daarbij van belang. Bijvoorbeeld het type woning, de grootte, de hoeveelheid grond, de locatie, het bouwjaar en het onderhoud.

Bij het vaststellen van de WOZ van dit jaar is gekeken naar de huizenprijzen op 1 januari 2023. De WOZ-waarde is niet gedaald ten opzichte van 1 januari 2022. 

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.