BrielleGemeente

Aannemer bouw accommodatie basisschool De Verwondering bekend

Advertentie

Brielle – Bouwbedrijf Jan Snel (Daiwa House) gaat in opdracht van de gemeente Voorne aan Zee de accommodatie voor de nieuwe basisschool De Verwondering in Brielle bouwen. Op de aanbesteding via Tenderned zijn drie inschrijvingen binnengekomen. Deze zijn allemaal beoordeeld op een aantal selectiecriteria, waaronder kosten, kwaliteit en planning.

Bouwbedrijf Jan Snel (Daiwa House) kwam op basis van de criteria als beste uit de bus.

Snel aan de slag

De accommodatie van basisschool De Verwondering komt op het Geuzenpark, naast voetbalvereniging Brielle. Wethouder Robert van der Kooi: ‘Nu de aannemer is geselecteerd kunnen we snel verder aan de slag. Natuurlijk hebben we de afgelopen periode al veel noodzakelijke voorbereidingen getroffen. Daarom kunnen we nu meters maken. Alles is erop gericht de leerlingen van De Verwondering in januari 2024 les te geven in het nieuwe gebouw.’

Beoordelingscommissie

Een beoordelingscommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente en de initiatiefnemer van basisschool De Verwondering heeft de inschrijvingen beoordeeld. Op 6 juli 2023 is het voornemen tot gunning bekendgemaakt. In de periode die volgde kon door de andere inschrijvers op de aanbesteding bezwaar worden aangetekend. De gemeente Voorne aan Zee heeft geen bezwaren ontvangen, daarom is op 14 juli 2023 officieel de opdracht gegund aan Bouwbedrijf Jan Snel.

Wet ‘Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen’

In 2020 is de wet ‘Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen’ ingegaan. Deze wet biedt meer ruimte voor\ verschillende concepten en een eigen identiteit voor scholen. Op 30 mei 2022 heeft de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap besloten basisschool De Verwondering voor bekostiging in aanmerking te laten komen. De gemeente Voorne aan Zee is hierdoor wettelijk verplicht om binnen het aangewezen postcodegebied voor een geschikte accommodatie voor deze nieuwe basisschool te zorgen.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.