Omliggende plaatsen112/Misdaad

42 kilo drugs aangetroffen in container met bevroren vlees

Advertentie

Maasvlakte – Tijdens een controle in de Rotterdamse haven heeft de douane, afgelopen zondag 21 mei 2023, een partij van 42 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde van de partij drugs is 3,1 miljoen euro.

De partij verdovende middelen werden aangetroffen in een container die vanuit Brazilië per zeeschip naar Rotterdam was vervoerd. De container was geladen met bevroren vlees. De verdovende middelen zaten verstopt in de constructie van de koelcontainer. De lading vlees was bestemd voor een bedrijf in Dordrecht, maar dit bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en  het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.