Alles lezen? Kies voor PREMIUM

Klik hier voor meer informatie
112/MisdaadBrielleOmliggende plaatsenUit de regio

32-jarige man uit Brielle aangehouden en auto’s in beslag genomen na drugshandel

Advertentie

Spijkenisse/Brielle – Na een uitgebreid onderzoek zijn dinsdag in een bedrijfspand aan de Theemsweg kilo’s versnijdingsmiddelen en een hoeveelheid cocaïne gevonden. In drie andere panden in Spijkenisse en Brielle werden instappen gedaan.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

Daarbij werd 18.000 euro aan contant geld gevonden. Drie dure auto’s werden in beslag genomen. Een 32-jarige man uit Brielle is aangehouden.

Het onderzoek kwam in november aan het rollen na informatie over de handel in en productie van drugs en voorbereidende handelingen daarvoor. Dinsdag 13 februari was het onderzoek zover dat er instappen in vier panden konden plaatsvinden. Er werd gezocht in twee bedrijfspanden aan de Lorentzweg en Theemsweg in Spijkenisse, een woning aan de Lekstraat in Spijkenisse en een huis aan de Jacoba van Beierenstraat in Brielle. Op dat laatste adres werd 18.000 euro aan contanten gevonden. Een 32-jarige bewoner is aangehouden en twee auto’s zijn in beslag genomen. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de verdachte 14 dagen langer vast blijft zitten.

Pand gesloten

In het pand aan de Theemweg werden versnijdingsmiddelen en drugs gevonden. De burgemeester heeft besloten dat pand voor drie maanden bestuurlijk te sluiten. Bij de Lekstraat is ook een auto in beslag genomen. Het onderzoek wordt nog voortgezet.

ConfisQ

Voor het onderzoek wordt ook gebruik gemaakt van de expertise van het samenwerkingsverband ConfisQ, waarin sinds 2016 politie, Belastingdienst, de FIOD, het OM, de gemeente Rotterdam en het RIEC Rotterdam het gezamenlijke doel hebben gesteld om op innovatieve wijze crimineel en onverklaarbaar vermogen af te pakken. Dat leidt tot de start van strafrechtelijke onderzoeken, het opleggen van naheffingen, innen van (gemeente)belastingen en stopzetten van uitkeringen en toeslagen.

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.