Gemeente

15 juni: Dag tegen ouderenmishandeling

Advertentie

Westvoorne – Jaarlijks zijn ongeveer 170.000 thuiswonende ouderen (65+) slachtoffer van ouderenmishandeling. Het komt overal voor, ook bij u in de buurt. Op 15 juni is het internationale dag tegen oudermishandeling en wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor het geweld tegen ouderen.

Wat is ouderenmishandeling?


Ouderenmishandeling is het lichamelijk of psychisch mishandelen van een oudere. Maar ook financiële uitbuiting, verwaarlozing en seksueel misbruik van ouderen valt onder ouderenmishandeling. 

Signalen bij de oudere


Het is niet altijd duidelijk zichtbaar of er sprake is van ouderenmishandeling. Enkele signalen bij de oudere kunt u herkennen aan zichtbaar letsel, een angstige reactie bij (onverwachte) aanraking, onverzorgd uiterlijk, spullen die verdwijnen, het weigeren van hulp of onverklaarbaar geldtekort.

Wat u kunt doen bij vermoedens van ouderenmishandeling


Heeft u een vermoeden van ouderenmishandeling? Deel uw zorgen en praat erover. Advies nodig? U kunt altijd gratis bellen met een Veilig Thuis medewerker via 0800 2000 of chatten via www.veiligthuisrr.nl. Dit kan ook anoniem. 

Meer tips voor wat u kunt doen bij vermoedens van ouderenmishandeling, vindt u hier: https://veiligthuisrr.nl/nieuws/15-juni-internationale-dag-tegen-ouderenmishandeling-2/.

Bron- en foto: Gemeente Westvoorne

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.