Algemeen

Pas op met algen- en groene aanslagreiniger

Advertentie

Let goed op: deze schoonmaakmiddelen zijn ontzettend giftig voor veel dieren.

Katten en honden lopen eroverheen, gaan daarna hun pootjes wassen en even later beginnen ze te kwijlen en ontstaan er blaren en brandwonden op hun tong en lippen. In het ergste geval raakt ook het strottenhoofd en de slokdarm beschadigd. Het spreekt voor zichzelf dat dit zeer pijnlijk is, dus voorkomen is beter dan genezen! 

Het mooie weer komt er weer aan, maar eerst moet de tuin in orde gemaakt worden. De tuinmeubelen en het terras moeten worden schoongemaakt en dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk doen. Daar zijn allerlei schoonmaakmiddelen voor zoals algenreiniger en/of groene aanslag reiniger. Hartstikke handig, maar gevaarlijk voor je huisdier!

Misschien likt je huisdier niet direct aan het middel, maar toch kan hij hier heel gemakkelijk mee in aanraking komen. Je hond en/of kat loopt over het net schoongemaakte terras en likt daarna zijn pootjes schoon. Hierdoor ontstaan er pijnlijke blaren en brandwonden op de tong en in de keel.

Ook natuurdieren zoals egels lopen over het terras en hierdoor kunnen de neusjes en pootjes worden aangetast.

Het best gebruikt u groene zeep en of azijn, warm water met soda of een hogedrukreiniger.

Spoel daarom na gebruik van een schoonmaakmiddel het terras heel goed na met veel water en laat je dier pas weer naar buiten wanneer het terras helemaal is opgedroogd.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.